Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η Ρία η Δικτατορία μας τα έκανε μαντάρα μια μέρα με....μανία

Ένα παραμύθι έκπληξη για μένα από την πρώτη φορά που το διάβασα καθώς όχι μόνο εξηγεί με απλά λόγια τη δημοκρατία και τη δικτατορία, εχει όμορφες εικόνες κτλ αλλά στο τέλος ξεσηκώνει τα παιδιά να φωνάζουν "όλοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί"
Φέτος για να πω την αλήθεια λόγω χρόνου....είχα μόνο 2 μέρες να μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο...είχα πει να μην το κάνω. Αλλά μια που πήρα την απόφαση και μια που την αναίρεσα. Γιατι; Μα γιατί συνειδητοποίησα τι είχαμε κάνει όταν αρχίσαμε να δένουμε σαν ομάδα...η παρακάτω εικόνα είναι΄από την αρχή της χρονιάς...το είχαμε κάνει στα πλαίσια της φιλίας και να που γράψαμε κάτι παρόμοιο....
 Ειχα εκτυπώσει εγχρωμα τις σελίδες του βιβλίου κάποια στιγμή και σκέφτηκα να τους το διαβάσω έτσι...σελίδα σελίδα...να τις βάζουμε στο πάτωμα και μετά να τις βάλουμε σε σειρά...
 εκτός από να τις βάλουμε σε σειρά, ο καθένας που εβαζε την επόμενη εικόνα μας ελεγε και την ιστορία πάλι....
 το διαβάσαμε λοιπόν...συζητήσαμε...φωνάξαμε πολύ δυνατά το σύνθημα της κυρά Δημοκρατίας που μας άρεσε πιο πολύ και βγήκαμε στην αυλή να παίξουμε...

οταν γυρίσαμε στη τάξη τι να δούμε;;;;Πω πω...καταστροφη!!!
Η Ρία η δικτατορία μάλλον μας άκουσε που φωνάζαμε το σύνθημα της κυρά Δημοκρατίας και άκουσε τα καλά λόγια που λέγαμε για αυτήν αντί για την Ρία και μάλλον ζήλεψε...θύμωσε και μας πήρε τα χρώματα από το παραμύθι...εφερε σκοτεινά, σκούρα όπως είναι ντυμένη αυτή....Πω πω...και όχι μόνο αυτό...μας πήρε και τα γράμματα!!πως θα διαβάσουμε τώρα;
( Εκτός από τη Ρία...είχαμε και το δαίμων του blog που δε μας αφήνει να βάλουμε σωστά τις φωτογραφίες για αυτό και είναι ανάποδες :)



πήραμε τις ασπρόμαυρες εικόνες και προσπαθήσαμε να τις βάλουμε στη σειρά....
και επειδή βρήκαμε και κάτι σκουπίδια πήγε μια μικρή να τα πετάξει...και τι να δει;;;;;
κάποιες εικόνες από το κανονικό παραμύθι ήταν στο πλάι από τα σκουπίδια!! Τις εφερε και συμπεράναμε οτι η Ρία ηταν τόσο βιαστική να ξεγλυστρίσει από την τάξη μας που τις παραπέταξε τις εικόνες και ευτυχώς τις βρήκαμε! Ημασταν τυχεροί!!Μας προστάτευσε η κυρά Δημοκρατία!!
αποφασίσαμε να τις βάλουμε σε μια σειρά και να ενώσουμε εικόνα με κείμενο παρατηρώντας προσεκτικά...

 Κυρία αυτές δεν μοιάζουν;


Να και αυτές κάπως ενώνονται....





Να και αυτές...έτοιμες!!
 και κάπως έτσι ενώσαμε όλο το παραμύθι....εκτός από το ότι μας θύμισε τα παζλ που ενώνουμε κομμάτια...μάθαμε κιόλας την έννοια και της αξία της εικόνας αλλά και του γραπτού λόγου...και όλα αυτά με συνεργασία...γιατί είπαμε...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

17 σχόλια:

  1. πω πω φαντασια....πολυ ωραια τ σκεφτηκες αυτο με το ''κλεψιμο'' των χρωματων.οταν το εειδα μ ηρθε και μια αλλη ιδεα που αν ειναι θα τ κανω του χρονου.η ρια η δικτατορια θυμωνει τοσο πολύ που οχι μονο παιρνει τ χρωματα απο το παραμυθι της κυρα δημοκρατιας αλλα το σκιζει κιολας σε κομματακια(παιρνεις τις ασπρομαυρες η ακομα καλυτερα τις εγχρωμες και τις κανεις παζλ με 4-5 κομματια η καθε σελιδα.και βαζεις τα παιδια σε ομαδες να φτιαξουν τ παζλ μαζιι ενωμενοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ορίστεεεεεε!!!πολύ ωραία ιδέα!!!θα σε κλέψω και εγώ του χρόνου!!χχιχιχιχ

      Διαγραφή
    2. αντε μαζι θα το κανουμε να δουμε εντυπωσεις.... :)

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σας ζου...πολύ ωραίο σας βγήκε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ...ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άφωνη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    απλά υπέροχη Κατερινιώ μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι και να κάνεις, όποιες δυσκολίες κι αν περνάς, μόνο καταπληκτικές δουλειές μας παρουσιάζεις! Ο τροπος που το δουλέψατε είναι μοναδικός κι εννοείται ότι θα τον δούμε πολύ σύντομα να αναπαράγεται από όλες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕς ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ....ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι φαντασία έχεις βρε Κατερινάκι;;; Μπράβοοοοο, φοβερή δραστηριότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Κατερινάκι!!!!!Πραγματικά υπέροχη δουλειά!!!!!!!Συγχαρητήρια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mπράβο Κατερίνα μου ,φαντασία και αξιόλογη δουλειά!!!Εύγεεεεε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή