Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Παίζοντας με το όνομα μου...

             Και ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα για την πρώτη ανάρτηση της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το Μαγικό κουτί ξεσκονίστηκε λιγάκι γιατί είχε παραμεληθεί την περσινή χρονιά λόγω έλλειψης χρόνου και είναι έτοιμο πάλι για δράση. 

Φέτος θα σας κρατά συντροφιά από νέο σχολείο...κάπου στο κέντρο της Αθήνας, νέα τάξη και νέα παιδιά και είναι σίγουρο ότι θα περάσει πολύ καλά!

Τις τελευταίες 3 βδομάδες λοιπόν που έχω αρχίσει στην νέα μου τάξη είμαστε λίγο σε μεταβατική φάση καθώς έχουμε πολλά προνηπιάκια που χρειάζονται το χρόνο τους :)

Αρχίσαμε λοιπόν και συνεχίσουμε με δραστηριότητες για το όνομα μας...Προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε το όνομα μας σε κεφαλαία και πεζά γράμματα ώστε να μπορέσουμε να παίζουμε στις γωνιές και να αναρτούμε στη σωστή θέση τις εργασίες μας.


Γνωρίσαμε τον Γραμματοφάγο...ένα κουτί που τρώει γράμματα σχεδιασμένα πάνω σε καπάκια που μας βοηθάει να φτιάχνουμε λέξεις ( μπορείτε να τον δείτε πατώντας εδώ)και προσπαθήσαμε να συνθέσουμε το όνομα μας... 
και επειδή μας άρεσε πολύ αποφασίσαμε να το κάνουμε και ατομικό παιχνίδι για το σπίτι...


 
ζωγραφίσαμε προσωπάκια που βρήκαμε στο ίντερνετ, διαλέξαμε τα γράμματα που χρειαζόμαστε για το όνομα μας και πήραμε από ένα ποτηράκι για να τα αποθηκευσουμε και να μην τα χάσουμε. Ευτυχώς που έχουμε και τη φίλη μας Pitsina Crafts και μας θύμισε τα ποτηρο...γραμματάκια σε καπάκια που είχαμε κάνει πριν 2 χρόνια σε ένα κοινό συνεργατικό πρόγραμμα.


και να τα ονοματο...ανθρωπάκια μας
τα οποία πήραμε σπίτι μαςκαι επειδή καθαρίζαμε την τάξη μας και είδαμε ότι είχαμε πολλούς " άχρηστους" μαρκαδόρους που δεν ζωγράφιζαν...είπαμε να τους δώσουμε λίγη χαρά ακόμα...και προσπαθήσαμε με αυτούς και τα καπάκια τους να φτιάξουμε το αρχικό μας γράμμα...
και έπεται συνέχεια γιατί κάναμε και άλλα πολλά αλλά ξεχάσαμε να τα φωτογραφήσουμε...

1 σχόλιο:

  1. .......και φυσικά έπονται πολλά πολλά και ακόμα πιο σπουδαία την καινούργια σχολική χρονιά Κατερινάκι με τα φανταστικά σου παιδάκια.Σε ευχαριστούμε για όλα τα όμορφα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή